Basiscursus tekenen en schilderen

Vanaf vrijdag 6 januari 2023 bieden wij een basiscursus tekenen en schilderen aan. Het gaat om 5 vrijdagmiddagen van 14-16u, gegeven door onze docent Lauran van Oers.

De eerste 3 bijeenkomsten zullen onder andere gaan over het tekenen naar de waarneming. Per les zullen 1 à 2  speelse opdrachten worden gegeven waarin de basisprincipes van het tekenen aan de orde komen, waaronder compositie, lijnvoering en expressie.

In de vierde les zal een schilderij worden gemaakt waarbij de nadruk ligt op kleurgebruik. Aan de orde zullen komen het mengen van kleuren, toonwaarde (licht/donker), kleurcontrasten en koude en warme kleuren.

De vijfde les zal gaan over ruimte en perspectief in schilderij of tekening.

Meenemen een liniaal, een afbeelding of foto van een stadsgezicht of een landschap, wat je erg leuk vindt.

Materialen worden deels aangeboden. Potloden en houtskool dienen de deelnemers zelf mee te nemen, minimaal een potlood B en 8B, papier en acrylverf is aanwezig. Voor het papier zal een kleine vergoeding gevraagd worden.

Kosten zijn 50 euro voor leden, 60 euro voor niet-leden.

Aanmelden kan via info@kameleonzoeterwoude.nl

Na aanmelding kunt u het cursusgeld overmaken naar rekening NL49INGB0002676629 tnv De Kameleon te Zoeterwoude, ovv ‘basiscursus tekenen en schilderen’  en uw naam.

Plaats: ons atelier aan het Kosterspad 3, achteringang aan De Loethe, te Zoeterwoude Dorp. Er is voldoende gratis parkeergelegenheid