Cursus “Een zelfportret naar Rembrandt”

Deze cursus is volgeboekt.

De kameleon organiseert op  woensdag avond  20 en 27 november 2019 een korte cursus zelfportret tekenen. Een zelfportret naar Rembrandt o.l.v. de docent Marijke Uittenbroek

De cursus wordt gehouden in het Atelier. Kosterspad 3, ingang: de Loethe in Zoeterwoude dorp.

Aanvang: 19.30 tot 21.30 uur.

De kosten bedragen voor leden en donateurs  €12 en voor niet leden €18,00.

De cursus kan doorgaan bij intekening  en betaling door minimaal 10 deelnemers. Het bedrag      dient 14 dagen voor aanvang van de cursus overgemaakt te zijn op: giro 2676629 t.n.v.  de kameleon onder vermelding van cursus zelfportret en je naam.

Wat kunt u verwachten van de cursus?

Wie zelfportret zegt, zegt Rembrandt. Hij portretteerde zichzelf gedurende een periode van ongeveer veertig jaar bijna honderdmaal. Door middel van de zelfportretten kon hij zich oefenen in gezichtsuitdrukkingen en lichtval, waarbij hij soms een rollenspel speelde en zich uitdoste in bijzondere kostuums of met opvallende attributen. In deze korte cursus maken we kennis met de geschiedenis van het zelfportret (van 0 tot nu) met in het bijzonder het zelfportret van Rembrandt, het is immers een Rembrandtjaar! De lezingen worden gevolgd door twee korte opdrachten: een zelfportret in de stijl van Rembrandts tijd in houtskool en siberisch krijt en een zelfportret met een beperkt palet in verf waarbij de docente enkele trucjes voor het tekenen van portretten aanreikt.

Wat moet u meenemen?

Les 1  op 20 november 2019:  houtskool, een siberisch krijtje, een kneedgum, tekenpapier 50 x 70 en een wiek of een zachte brede kwast (om mislukkingen uit te kunnen vegen), Spiegel!

Les 2 op 27 november : schilderspullen (liefst acryl, geen olieverf, daar is  de tijd te kort voor)(wit, lichtbruin, middenbruin, donkerbruin, blauw, rood) en een drager (doekje, paneeltje, acrylpapier).