Over De Kameleon

De kameleon: schilderen voor jong en oud!
Zin om te schilderen en/of tekenen maar komt het er thuis niet van? Bij ons in het atelier in Zoeterwoude kun je samen met andere creatievelingen onder professionele begeleiding aan de slag met je eigen werk. Ook bieden we regelmatig cursussen en workshops aan voor volwassen én kinderen, leden en niet-leden. Om kennis te maken met schilderen of tekenen of om jezelf juist verder te ontwikkelen. De lessen en cursussen zijn geschikt voor beginners en gevorderden.

De Kameleon biedt jou dus:

 • een inspirerende omgeving;
 • begeleiding van ervaren docenten;
 • lidmaatschapskosten van € 235,- per jaar te betalen in 2 termijnen. Opzeggen van het lidmaatschap kan per halfjaar vóór 1 juni en 1 december bij de penningmeester.
 • leuke, leerzame cursussen en workshops (kijk onder tabblad “Activiteiten” voor een recent overzicht);
 • elk half jaar wordt er een kindercursus georganiseerd, onder begeleiding van een van onze docenten, voor kinderen van 8-12 jaar;
 • gezelligheid!

Reguliere lestijden/openingstijden:
Maandagmiddag      14.00 – 16.00  (modeltekenen, het model wordt door de aanwezige leden betaald, gemiddeld € 2 à € 3 per keer)
Dinsdagochtend       10.00 – 12.00  
Dinsdagmiddag        14.00 – 16.00
Dinsdagavond           20.00 – 22.00      
Woensdagavond       20.00 – 22.00
Donderdagmiddag   14.00 – 16.00

Proberen?
Wilt u komen kijken en proberen dan kunt u 2 proeflessen gratis meedoen. Na het invullen van onderstaand formulier nemen wij zo snel mogelijk contact met je op voor het maken van een afspraak!

Een kleine beurs?
Mochten de kosten u beletten om te gaan schilderen:

 • de meeste gemeenten hebben ondersteuningsregelingen voor mensen met een laag inkomen. Kijk op de website van uw gemeente. Voor de gemeente Zoeterwoude komt u misschien in aanmerking voor deze regeling: https://www.zoeterwoude.nl/werk-en-geldzaken/declaratieregeling-voor-sportactiviteiten-cultuur-en-educatie.
 • Bij het Volwassenenfonds Sport en Cultuur kunnen mensen van 18 jaar en ouder die leven rond het bestaansminimum een bijdrage aanvragen voor het lidmaatschap. Meer informatie kun je vinden via deze link: https://www.volwassenenfonds.nl/
  Inwoners van de gemeenten Leiderdorp en Leiden kunnen een aanvraag doen bij het Volwassenenfonds. Tel: 0174244940
  Emailadres: zuid-holland@volwassenenfonds.nl