Martine de Munnik

Ik ben Martine de Munnik, en woon in Voorschoten.

Mijn tekenleraar op de middelbare school heeft me enorm gestimuleerd om te tekenen, wat ik sindsdien met tussenpozen eigenlijk altijd ben blijven doen.

Ik volgde door de jaren heen af en toe portret-, figuurteken- en aquarelcursussen bij de Vrije Academie (Marike Bok) en Stichting Woelwijck (Eric Dool en Ina Versteeg) in Voorschoten,  en bij  Ars Aemula (Christiaan van Tol) in Leiden.

In 2005 werd ik lid van De Kameleon in Zoeterwoude, daar begon ik aanvankelijk met acryl-schilderen, maar stapte over op olieverf. Verder volg ik daar lessen in portrettekenen, met houtskool, aquarel  en pastelkrijt.

Sinds 2015 ben ik lid van Kunstgenootschap Vlietstreek.

Ik maak  portretten in opdracht, maar schilder ook landschappen en stillevens. Allemaal heerlijk om te doen!
Mijn onderwerpen kies ik als kleuren, vormen of de sfeer me boeien; vooral lichtval en schaduw intrigeren me.